Några ord från deltagare

Några ord från löpare 2014
Anton Nilsson
Dif: Du vann Anton ! Hur känns det att ta hem segern med tanke på att vi även hade L-O Gävert med i startfältet ?
Anton: Det känns väldigt bra! En seger prioriteras alltid högt och att jag även fick slå en sådan duktig löpare som L-O var en riktigt fin bonus.  
Dif: Vi behöver verkligen göra något åt saker och ting för att kunna få motionärer att delta i rundan, ungefär som 2010,2011. Vi trodde verkligen att vi hade gjort det inför i år men men... hur katten bör vi göra för att även få med motionären ? Ju fler som deltar desto roligare för alla. Är det en ren facebook för rundan som ska till kanske...
Anton: Som det tidigare påpekats så är ju Facebook väldigt händigt vad gäller att nå ut med olika event till allmänheten, personer bjuder in deras vänner till eventet och på så sätt sprider sig informationen till omgivningen i ett större spann än enbart lokalområdet. Förutom Facebook så skulle nog inbjudan kunna sättas upp utanför träningsanläggningar som KMTI, Friskis&Svettis, Sisu-gården i Forshaga eller Frykstahöjden i Kil. Ja, där det finns motionärer så att säga.
Dif: Tyckte du om banans struktur,snitsling ?
Anton: Banan var riktigt bra och innehöll många olika element som för min del gör ett lopp speciellt och minnesvärt, variation av asfalt, grus och terräng i kombination med utslagsgivande backar gör att placeringarna kan blandas om beroende på hur man är som löpare. Alla funktionärer och snitslar visade tydligt vart man skulle ta vägen så länge man riktade blicken framåt. Riktigt rolig tävling, synd att inte fler hittade dit.
L-O Gävert
Dif: Vi trodde ärligt talat att vi hade nått många fler löpare i år vad gäller reklamen för loppet. Bla de 3 största företagen i Arvika kommun har haft rullande information i sin produktion kring rundan senaste 3 veckorna, det gav inga resultat. Hur ska vi göra för att få fler motionärer att ställa upp, ska vi starta en separat Facebook för rundan och använda den som kommunikationsportal ? Reklamblad har även satts upp i skogar,på stan mm...kan det vara så att det finns för många lopp i stan nu.
L-O: Jag trodde också det skulle komma flera deltagare från Arvika. Är ju många som springer numera, och tävlar på de andra loppen. När säsongen drar sig mot sitt slut brukar det dock tunna ut med folk. Men reklam är bra. Facebook är bra för att kunna nå ut till folk på kort tid.
Dif: Hur kändes ditt eget lopp igår ?
L-O: Jag var mycket glad att jag äntligen kunde deltaga på rundan igen. 2010 var jag med senast. Formen var dock långt ifrån bra efter både sjukdom och tuffa tävlingar veckan innan och kände redan efter bara några meter att idag blir det riktigt jobbigt. Så det var en kämpig Dotteviksrunda detta året. Det märks också på tiden då jag har samma tid som 2010 men banan är ca minuten snabbare i år pga. kortare bansträckning och 2010 sprang jag utan att maxa ut det sista. Hoppas få återkomma i bättre form för att utmana min bästa tid på rätt bansträckning.
Dif: Vi trodde ärligt talat att vi hade nått många fler löpare i år vad gäller reklamen för loppet. Bla de 3 största företagen i Arvika kommun har haft rullande information i sin produktion kring rundan senaste 3 veckorna, det gav inga resultat. Hur ska vi göra för att få fler motionärer att ställa upp, ska vi starta en separat Facebook för rundan och använda den som kommunikationsportal ? Reklamblad har även satts upp i skogar,på stan mm...kan det vara så att det finns för många lopp i stan nu.
Anders Frykblom Anders: Det där med att locka deltagare till tävlingar är svårt. Marknadsföring är självklart grunden till detta och när jag läser eran strategi så borde den vara tillräckligt bra, men bevisligen inte. Tittar man på den stora klubben IF Göta så satsar de stora pengar på marknadsföring. Så fort Karlstads stadslopp är genomfört, lackerar de om bilarna till Tjurruset och sprider flygblad över hela Värmland. Det gäller att bearbeta de aktiva långt innan själva tävlingen med återkommande reklam. Detta har vi mindre klubbar inte möjlighet att genomföra. Kanske måste vi i Arvika bli bättre på att samarbeta mellan klubbarna och göra några få saker grymt bra i stället för att gör många saker bra.  Dif: Hur kändes ditt eget lopp igår ? Anders: Jag är nöjd med mitt lopp. Min plan var att öppna hårt och ligga i täten tills krafterna började sina för att sedan försöka hålla min position . Tycker om att utsätta mig för detta ibland. Men mina ben hade inte den farten då det ljudlösa startskottet gick av. Fick i stället finna mig i att se täten sakta glida från mig för varje kilometer tills de var helt borta. Jag höll  samma fart hela vägen och kände mig stark uthållighetsmässigt, tror ett  långlopp hade passat mig bra en dag som denna. Utöver min egen prestation tycker jag att ni arrangörer gjorde ett jättebra jobb. Man känner sig välkommen direkt man kliver ur bilen, ordning och reda med tydliga funktionärer längs banan. Jag upplevde att trafiksäkerheten var bra vilket känns tryggt för en löpare som har mer syra i benen än i huvudet. Detta plus den trevliga bansträckningen ger jag tävlingen MVG
 
Frida Michold
Dif: Du vann igen Frida !! Tredje året på följd och pokalen är din. Hur känns det att ta hem segern med tanke på att vi även hade Mona Hallberg med i startfältet ?
Frida: Det var extra roligt att vinna i år med tanke på att jag får behålla pokalen nu och att både Mona och jag hade chans på den. Alltid kul att få vinna på hemmaplan också.
Dif: Vi behöver verkligen göra något åt för att kunna få motionärer att delta i rundan, ungefär som 2010,2011. Vi trodde verkligen att vi hade gjort det nu men men... hur katten bör vi göra för att få med motionären ?
Frida: Jag är förvånad över att fler motionärer inte lockas till loppet- det är en rolig bana och en överkomlig distans. Dessutom mycket välordnat. Jag tror att man effektivast når ut till folk genom sociala medier nu för tiden. Att lägga extra krut på en facebooksida för Dotteviksrundan kanske skulle vara något?
Dif: Tyckte du om banans struktur även i år ?
Frida: Precis som tidigare år så bjuder banan på både kuperad terräng och asfaltslöpning, med funktionärer utplacerade för att undvika felspring. Jag tycker att rundan har allt som ett bra lopp ska ha.
Mona Hallberg
Jag som inte bor i Arvika har inte sett någon reklam om loppet. Tror att reklamen måste nå ut till alla värmländska löpklubbar ex IF Göta, Kils OK, SISU Forshaga, Säffle, Kristinehamn. Förutom detta är en facebooksida ingen dum idé!
Tror även att det är bra att lämna flygblad och samarbeta med gymmen i Arvika för att fånga deras medlemmar.
Angående mitt eget lopp så gjorde jag mitt bästa för dagen men det räckte inte hela vägen. Kände redan på tävlingsmorgonen att benen inte återhämtat sig från torsdagens intervallpass, var tung i benen. Vet att Frida är i fint slag nu och löpstark och min enda chans var att dra upp ett högt tempo ut från start och hoppas att jag skulle vara starkare i uppförsbackarna. Jag öppnade starkt och höll i 6km men sedan tog mina krafter slut och jag tappade snabbt tid under sista 2 kilometrarna in mot mål. Trots att jag inte var i form så är jag glad att jag startade då jag gillar bansträckningen som bjuder på variation i underlag och kupering. Fick mig en bra genomkörare!

 

 

Några ord från 2013 års lopp Herrsegrare Christian Nilsson
DIF: GRATTIS Christian, det var första gången du sprang nya dotteviksrundan , personligen så har jag väntat på att du skulle delta ett tag nu :) å nu dök du upp och tar hem segern direkt. Vad blev ditt intryck av själva bansträckningen och funktionärsbiten ? Christian: Tackar tackar! Jo, det har ju vart lite dåligt med deltagande från min sida de senaste åren men nu kändes det som om det var på tiden att göra ett inhopp igen. Du har ju frågat ett par gånger nu å man kan ju inte spela mörkrets mästare hur länge som helst :) Måste säga att jag gillar bansträckningen skarpt med varierande underlag och bitvis kuperad terräng, vilket passar mig skapligt. Funktionärsmässigt var det riktigt bra med flaggvakter där det behövdes och tydligt snitslad bana. En extra eloge till det tydliga startskottet som nog skrämde liv i det mesta runt travbanan. DIF: Du går in på en tid 31:52 som är 4e snabbaste tiden på fyra år, tror du att du kommer att springa rundan även 2014 ? Christian: Tror absolut att jag kommer springa nästa år igen om jag orkar hålla igång med träning tills dess. När det gäller tiden är det väl kanske inget att stoltsera med men idag var jag helt enkelt inte bättre. Får gneta vidare i jakten på lättare löpsteg och snabbare tider. DIF: Vi vet om en hel del förbättringar som måste göras till nästa år, reklamen för rundan måste göras mycket bredare tex. Vad blir dina råd till oss som arrangerar rundan, vad saknade du som löpare under samt runt loppet ? Christian: Under loppet är man hyfsat fokuserad på att springa så det kan hända att jag missade en del saker, men kilometerskyltning kan vara intressant om du vill hålla koll på farten utan GPS. Jag såg faktiskt en markering vid 5km så det kanske fanns fler? Även förvarning vid vätskekontrollen och någon funktionär på plats där kan väl vara ett annat tips på vägen. 

Naturligtvis hade det ju varit skoj med fler deltagare. Lite märkligt att inte fler dyker upp när det känns som löparsvängen är på frammarsch och längden på banan är något som det flesta klarar av. Kanske hade det passat bättre för fler om starten hade gått tidigare på förmiddagen. I övrigt tycker jag inte att det krävs så mycket runt en löpartävling. Om arrangemanget växer finns det ju tillgång till parkering och ombyte på Vik så det är bara att se till att fler får upp ögonen för loppet.

Damsegrare Frida Michold
DIF: Grattis Frida, du vinner i år igen. Tiden din är snarlik förra året och du såg fruktansvärt stark u när du kom in i mål. Totalt sett så blir du 4a, vad ansåg du om bansträckningen samt funktionärsbiten i år ? Frida:  Både bansträckningen och arrangemanget med funktionärer måste jag säga var felfria. Det var snitslat överallt och funktionärer stoppade trafik och visade väg på ett sätt så att det blev lätt att bara koncentrera sig på själva löpningen. Väldigt tacksam att man är så noga med den här biten på Dotteviksrundan, särskilt eftersom jag flera lopp haft oturen att springa fel...DIF:Vi la inte tillräckligt med reklam för loppet utåt sett i år heller, där ska det göras helt andra saker nu för att ge loppet en större status, har du några fler råd till oss som kan göra att statusen kan öka för rundans helhet Frida ? Frida: Eftersom så många använder sig av Facebook så tror jag att skapa ett arrangemang där skulle vara ett sätt att nå ut till många människor. Även fler annonser i tidningen kan nog hjälpa. Dotteviksrundan är verkligen ett välarrangerat och trevligt lopp som jag tror att många fler skulle uppskatta att ta del av, reklamsatsning låter som en bra idé! DIF: Nästa år tar du med dig vandringspokalen hem om du vinner, tror du att du återkommer till oss ? Frida:Den chansen kan jag ju inte missa! Är gärna med nästa år igen:)

Herrklassens tvåa Gunnar Michold
DIF: Du kom tvåa efter Christian och du förbättrade tiden sen ifjol med ca 15 sekunder. Vad ansåg du om själva bansträckningen och funktionärsbiten i år Gunnar ? Gunnar: Banan är trevlig och med blandad, utslagsgivande löpning. Hela arrangemanget är trevligt och med många funktionärer så att ingen springer vilse, DIF: Vi behöver verkligen göra något angående reklamen ut i världen angående rundan, vad anser du att vi ska göra för att få många som springer ? Gunnar:Jag vet att många unga är ute på "nätet" på olika löparsajter, får impulser därifrån. Själv hör jag ju inte till den generationen, utan läser notiser i t ex AN eller annonser "på stan". Ett bra sätt skulle kunna vara att skicka mejl till tidigare deltagare och påminna någon månad/veckor innan, peppa lite. Och det är nog bra att kunna anmäla sig före och inte bara samma dag, då kanske man bestämmer sig tidigare. Jag tycker ju att det är så trevligt med tävlingar av denna typ, för både motionärer och mera elitinriktade, i vår närområde. DIF: Vi ser dig gärna springa även nästa år, tror du att du kommer att komma tillbaka till oss ?Gunnar: Absolut. Det är verkligen min ambition. DIF: Frida är horribelt lätt på steget och så är det med dig också. Hur många mil lägger ni per vecka ? Gunnar: Jag för ingen dagbok, springer mest på känsla, men försöker variera en hel del: lugna långpass, intervaller, backe osv. Jag skulle tro att det blir ca 4 pass per vecka och kanske fem mil. Frida och jag springer nog tillsammans ungefär en gång i veckan och tycker båda att det är hemskt trevligt att ha en träningskompis!

 

 

Herrklassen  Jerry Orebjörk

 Damsegrare 2012  Frida Michold
Dif: Du var en frisk fläkt i vårt lopp som nästan tog banrekordet ifrån Mona. 16 sek bakom rekordet och jag måste fråga dig hur många mil lägger du per vecka inom träningen ? Frida: Kanske runt 4 mil sedan i somras, då jag började träna löpning regelbundet. Dif: Vad anser du om själva arrangemanget dotteviksrundan? Frida: Jättekul att det finns! Trevlig och varierande bana. Det är roligt med lokala lopp som är lättillgängliga för så många. Ett förbättringsförslag: En separat resultatlista för damerna! Dif: Vi har fått en del bra saker till oss angående bansträckningen, vad tyckte du om snitsling & funktionärer ? Frida: Genomtänkt och välplanerat, har inget att klaga på. Dif: Kommer du nästa år, Mona lär komma enl uppgift. Frida: Absolut!

Gunnar Michold (7a 2012)
Dif: Du är en ganska säker löpare som tittar in på topp 10 två år på rad nu ,hur många ggr/mil i veckan tränar du Gunnar ? Gunnar: Efter en lång vinter/vår med hälsporre, kan jag nu springa igen, 3-4 ggr/vecka, kanske 4mil. Dif: Vad tyckte du arrangörsmässigt, vad vill du se förbättring på till 2013. Gunnar: Mycket trevligt lopp och bra arrangemang, mig fattas ingenting.   Dif: Vad tycker du om själva banan och dess sträckning, var det någonstans du kände osäkerhet vart banan gick eller liknande tanke ? Gunnar: Fin sträckning, ingen osäkerhet.  
Dif: Hur imponerad är du av Frida, jag måste bara fråga....(vi är ruggigt imponerade) Gunnar: Jo, där går det lätt..., väldigt roligt inte minst som träningskompis. Men det är ganska nytt för henne och jag hoppas att hon kan hålla en sån balans framöver att hon fortsätter tycka det är roligt att springa!


Herrsegraren 2012 Thomas Juhlen
DIF
: Grattis! Rent spontant,hur känns det ?
Thomas: Riktigt skönt! Att stå som segrare i Dotteviksrundan värderar jag väldigt högt.
DIF: Vad anser du om årets upplaga av dotteviksrundan arrangörsmässigt ?
Thomas: Riktigt bra många funktionärer och riktigt bra snitslat. För att få fler deltagare bör ni införa att man kan föranmäla sig och att ni uppdaterar med anmälda allt eftersom. Sen borde ni införa veteran klasser med priser till dom 3e första i varje klass. Fullständig resultatlista är något som också borde finnas och inte bara till topp 15.
DIF: Hur tyckte du banan var i år mot 2010 och 2011. Kändes det lättare eller var något tyngre för dig som löpare ?
Thomas: Var ju en liten förändring på banan i år som inte gjorde så stor skillnad tycker jag. Banan är väldigt varierande med några rejäla backar som jag tycker om.
DIF: 2010 kom du 2:a, ifjol tog du 5e platsen och nu går du och vinner. L-O har lovat komma nästa år och köra så det ryker, kommer du också Thomas ?  Thomas: Självklart! Dotteviksrundan är ett av dom roligaste loppen under året tycker jag och nästa år lovar jag att komma  bättre form än någonsin och hoppas jag kan slå mitt eget pers ifrån 2010. I år har jag haft väldigt ont med tid till träning men nästa år hoppas jag kunde träna på bättre.

Ser jag fram emot att se L-O tillbaka i god form igen riktigt tråkigt att han har haft ett sånt struligt år. Får han bara lite motstånd så kan han gå ner emot 28 min.

Damsegrare Frida Michold (Kommer)

Erik Nordlöf (3:a 2012) DIF: Vad anser du om årets upplaga av dotteviksrundan arrangörsmässigt Erik ? Erik: Jag är mycket nöjd med årets Dotteviksrunda. Det fanns gott om funktionärer längs med vägen, två vätskestationer längs med banan för de som var törstiga. Att loppet har fått en egen hemsida ser jag och som ett stort steg framåt. Det jag tror skulle gynna loppet är möjligheten att för anmäla sig. Samt att hemsidan publicerar listor med anmälda löpare. Det tror jag skulle locka ännu fler till start. DIF: Hur tyckte du banan var i år mot 2010 och 2011. Kändes det lättare eller var något tyngre för dig som löpare ? Erik: Banan är en fin blandning av asfalt och terräng med en del tuffa backar. Banan var kanske lite blötare nu än tidigare år. Om jag inte minns fel var det en lite banändring vid anslutningen till Styckåsskogen. Jag anser dock att denna ändring var till det bättre. I övrigt gillar jag banan! Trots att jag är en förhållandevis tung löpare gillar jag backarna man stöter på :) DIF: 2010 kom du 8:a på tiden 34,52, i år tar du tredjeplatsen och du såg riktigt stark ut i målgången. Du är 2 minuter snabbare i år! Erik: Loppet i år kändes bra. Planen var att gå ut hårt och se hur länge det håller :) Det är egentligen Triathlon jag tränar för och löpningen är en del av det. Jag känner att jag har gjort framsteg i löpningen, framförallt i år. Jag håller lokala tävlingar högt och försöker delta på så många jag bara kan :) Att jag tog en tredje plats i dag var bara en bonus. Jag hade ju lite tur att mina klubbkamrater, L-O och Frykblom inte var med. Då hade det varit tufft att plocka en tredje plats :)

Några ord från målgången med L-O Gävert 2012
DIF
: Tyckte vi såg dig i målgången L-O, vi saknade ditt namn i startfältet men kanske vi får se dig 2013. Du har ett rekord som står sig än 29,23 och vi misstänker att du vill slå detta eller är vi ute och cyklar L-O ? L-O: Kunde ej deltaga i årets tävling eftersom jag har dåligt järnvärde, men mysteriumet med tung kropp tidigare i år har mer eller mindre löst sig nu vilket ändå känns bra. Så därmed passade jag på att försöka hejja fram de andra som sprang. Ser fram emot nästa år och då ska jag gå för att springa under rekordtiden på banan. Var klart bättre form 2011 än 2010 då tiden är ifrån och jag höll även igen lite den gången så jag tycker jag bör ha en god chans.

Lars-Olof Gävert Segrare 2010
Dif: Hur var dina tankar innan loppet, hade du en klar bild över hur du tänkt lägga upp det ?
L-O: Eftersom jag var lite trött i baksidan av låren efter en del tungt tävlande sista tiden tänkte jag låta någon annan dra, åtminstonde i början för att komma in i loppet på ett bra sätt. Visste inte riktigt vilken status på dagsformen jag hade helt enkelt. När sedan ingen annan ville dra trots en ganska lugn öppning på den lätta första kilometern (3,12) och jag blev ensam efter en dryg kilometer så var det svårt att riktigt pressa sig men tänkte hålla uppe en hyfsad fart på de platta partierna av banan och ta det lugnare uppför så det inte skulle slita på kroppen för mycket.
Dif: Senast du var med i dotteviksrundan var väl 2005,då vann du löpdelen som också i år. Vad tycker du största skillnaden då mot nu var ?
L-O: Ja det stämmer, 2005 var jag med senast. Bansträckningen var helt ny och mer central i Arvika nu vilket var trevligt även om jag rent personligen föredrar terränglopp. Det lustiga var att 2006 när rundan gick sista gången i den omgången stod jag på sidan och hejade på löparna med ett nyoperarat knä. Kommer ihåg att jag sa att jag skulle vinna nästa gång. Trodde inte jag skulle behöva vänta till 2010 innan jag skulle få chansen igen så nu var det extra kul.
Dif: Dotteviks if/Aktiva Arvika kommer att köra rundan nästa år också, (med en uppdatering av banan) känner du att du skulle vilja springa den igen ?
LO: Absolut, om jag är på hemmaplan och skadefri så kör jag.
Dif: Om du ska ge banan/arrangemanget ett betyg,hur skulle det se ut ?
LO: 9 av 10
Dif: Vilket är ditt tips till oss att förbättra till nästa år ?
L-O: Tycker ni gjorde ett mycket bra jobb med arrangemanget. Vägvakterna skötte sina uppgifter kanon då det inte är ett helt lätt jobb mm. Det gick åt en del folk och detta löste ni jättebra.

Hans Ahlberg Segrare 2011
DIF: Hej Hans, du kom från ingenstans och enligt uppgift så är du bosatt i Östersund,
hur kommer det sig att du deltog i Dotteviksrundan i år ? Hans:Hej ! Det är faktiskt slumpen som tog mig till Arvika i år. Har semester och hälsar på mina föräldrar som bor i Karlstad. Är här ett par dagar och såg att det gick ett lopp i närheten. Tänkte det kunde vara kul att springa i lite annan miljö och med andra konkurrenter än uppe i norr. Så jag visste inte alls vad jag hade att vänta..DIF: Vi fick en hel del konstruktiv kritik till oss igår ,det var några saker som inte riktigt fungerade arrangörsmässigt tyvärr, hur är din bild av detta ? Hans: Det var som sagt på ett ställe lite oklart var banan gick =) men i övrigt var det väl snitslat och gott om vägvisare, faktiskt bättre än jag är van vid. Jag hade faktiskt lite problem att hitta till dusch och omklädning efter loppet. Kan ha varit jag som var förvirrad, men en liten karta skulle för mig ha suttit fint. Sen hade det varit trevligt med något att tugga på efter loppet, tex en banan eller liknande. Slutligen - med risk för att inte låta särskilt ödmjuk... men det är alltid kul om tex de tre första i respektive klass på något sätt uppmärksammas efter målgång, typ prispall, oavsett om man vinner eller inte. Så blir det dessutom ett tydligt avslut på tävlingen. DIF: Tror du att vi kommer kunna få hit dig till2012 års upplaga, din tid var ruggigt bra och det skulle kunna spetsa till loppet 2012 Hans: Ja, varför inte! Det hänger så klart på semesterplaner i övrigt... men är jag i närheten kommer jag gärna nästa år igen! Är datum bestämt redan? DIF:Har du något tips till oss i DIF för att "Dra mer folk" till rundan , Vi hade trots allt 24 fler startande 2010. Hans: Svårt för mig att säga, vet inte hur marknadsföringen sett ut i år jmf med förra året, men det kan man ju alltid jobba med ännu mer.

Damsegrare 2011(10:a)  2010 (5:a)
Några ord från Mona Hallberg 2011

DIF: Du vann rundan ifjol och du vinner i år igen, hur känns det ? Mona: Det är alltid roligt att tävla och såklart att vinna men det som var viktigast idag var att min kropp svarade på ansträngningen och fungerade bättre än på länge! Jag har varit övertränad sedan i våras och inte kunnat träna och tävla som jag velat. Målet har varit att komma igång ordentligt i höst och gå från klarhet till klarhet prestationsmässigt för att kunna anta större utmaningar. Dessvärre har det inte gått enligt planerna och jag har haft stora problem med andningsbesvär med syrebrist som följd vilket lett till att jag inte alls kunnat prestera och springa på den kapacitet som jag egentligen har. Men jag hade gjort upp en taktik inför Dotteviksrundan och det visade sig vara ett vinnande koncept! Gick ut mycket långsammare än jag brukar de första kilometrarna och sprang i kontrollerad fart. Jobbade efter pulsnivå och andningsfrekvens. Kände mig starkare än på länge och kunde nästan göra mig
själv rättvisa och hålla en relativt hög standard loppet igenom. Andningsproblemen kom först när jag hade 1.5km kvar att springa men då var det bara att härda ut. Tillbringar mycket tid i Arvika eftersom pojkvännen är från trakterna så kallar Arvika för hemmaplan och är alltid roligt att tävla på hemmaplan! Dessutom gillar jag bansträckningen på Dotteviksrundan huvva mycket! ;-)  DIF: Vi fick en hel del förbättringar till oss igår av deltagare, hur ser du på själva arrangemanget Mona ? Mona: Själva bansträckningen får ett högt betyg av mig! Gillar variationen i underlaget med asfaltspartier blandat med skogslöpning med partier av riktigt tung terräng. Sprang fel på ett ställe utefter banan men ingen större skada skedd då jag och mitt följe insåg det fort om. Men i övrigt tycker jag att det fanns gott om funktionärer och att det var bra skyltat. Bra med kilometerskyltar så att alla löpare vet hur långt de sprungit. Någonting som kan förbättras är avslutningen efter loppet. En prisceremoni för de främsta löparna i respektive klass samt utlottningspriser i samband med detta strax efter att sista löpare gått i mål. Detta brukar vara ett uppskattat inslag och en bra avslutning av tävlingen. En annan sak som brukar uppskattas är att få upp en resultatlista på tävlingsplatsen så fort som möjligt och även ut på nätet. DIF: Kan du ge oss några tips på hur vi ska gå tillväga för att få mer och större fokus på Dotteviksrundan nästa år ? Mona: Som jag ser på det så finns stor potential för att Dotteviksrundan skulle kunna växa och bli ett erkänt lopp för både motionärer och elitlöpare runtom i framförallt Värmland men då krävs marknadsföring! Massmedia i form av annonser i både Arvikatidningen men även andra dagstidningar runtom i länet inför tävling och även efteråt med resultatrapportering kan vara ett bra sätt att
göra reklam på och nå ut. En egen hemsida för tävlingen med PM för loppet samt utdelning av PM på tävlingsplatsen, Facebook och andra forum där mycket folk samlas, flygblad etc. Jag har många idéer om hur man skulle kunna gå tillväga,
men tråkigt för alla läsare om jag skriver det här. Jag finns tillgänglig så bara att kontakta mig om ni vill ha tips!:-En miss med helgens lopp var att det arrangerades 4 tävlingar i Värmland under en och samma dag. Tycker att man istället bör prata ihop sig och samarbeta mellan de olika föreningarna, förlägga tävlingarna på olika helger så gynnas alla. DIF: Tror du att det räcker med ett lopp (8,4 km) ? Mona: Joo det tror jag beroende på vilken målgrupp man vill nå ut till. Ett förslag inför kommande arrangemang är att även anordna ett knattelopp för barn och att detta lopp startar strax innan det långa loppet. Knatteloppet skulle kunna ha en bansträckning på 800m alt. 1-2km beroende på åldersgrupp. På så sätt kan loppet växa både i antaletdeltagare samt locka fler åskådare.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.